A KÁVÉRÓL

Caffé Giamaica, a világ legjobb olasz kávéja. Jelenleg a 3. generáció végzi a pörkölő munkát, Giovanni Erbisti öröksége nyomán, nyílt lángon pörkölve a kávét, amely teljesen egyedülállóvá teszi azt világszinten. Giovanni Erbisti 1947-ben kezdte működtetni veronai manufaktúráját, a Laboratorio di Torrefazione Giamaica Caffé-t, majd unokaöccse, Gianni Frasi vette át és azóta családja viszi tovább a hagyományt.  Gianni Frasi manufaktúrájában a családi hagyományt őrizve, még a kávészemek kiválogatását is maga végezte, megszállott szenvedéllyel és alázattal viszonyult a kávéhoz és munkájához, olyan értékék mentén élt és dolgozott, ami a mai világban egyre ritkább, szakmájának legmagasabb szintű művelője volt. Nem véletlen vívta ki a legjobb olasz kávé megnevezést, mely Gianni élete alatt vált világhírűvé.

A kávéból szinte csak Michelin-csillagos éttermek és prémium kávézók vásárolhatnak, de csak azok, akiket méltónak tart a család. A vállalkozás rendkívül szűk körben szállít, amelybe bekerülni szinte lehetetlen. A vállalkozás nem foglalkozik a manapság bevett marketingeszközökkel, reklámmal, nincs honlapja, alig lehet találni cikkeket a kávéról, világszerte a legjobb helyeken lehet megkóstolni a kávét és megtapasztalni az élményt. Nálunk kétfajta termőterület ízvilágát is megkóstolhatod, melyek harmonikusan illeszkednek egymáshoz.

Guatemala

Magashegyi vulkanikus termőterületről származó cserje, hozzáadott illóolajtól mentes. Erősebb, karakteresebb íz, magasabb koffeintartalom jellemzi. 100% arabica.

Timor

Az indonéz szigetvilágban található Timor szigetéről származó kávé. Édes illatú, lágyan savas kávé, különlegesen alacsony koffeintartalommal. 100% arabica.

Mint minden valódi kézműves terméknél, itt is erősen limitált az a mennyiség, amit gyártani tudnak, azonban kávézónkban nem csak helyben fogyaszthatod, hanem magaddal is viheted is Gianni Frasi méltán elismert kávéját 1000 grammos, 500 grammos és 250 grammos kiszerelésben, így akár saját otthonodban is élvezheted a különleges olasz kávét! Budapesten a Solinfo Caféban tudod egyedül az őrölt kávét különböző méretekben elvitelre kérni. Koffeinmentes verzió is elérhető.